Københavnertur

Jeg slog 2 fluer med ét smæk og inviterede mig selv på weekend hos Victor og hans far og mor i forbindelse med, at jeg deltog i præsentationen af julemærket 2017 på Københavns Rådhus fredag 2. nov. sammen med Rita.

Julemærkefondens billede.

Det var en meget fin begivenhed med mange forskellige mennesker, tale og optræden. Igen må jeg konstatere, at vore kronprinsesse er fantastisk smuk og utroligt nærværende i forhold til de mennesker, hun møder. Bl.a. referede hun i sin tale direkte til de børn, der af forskellige grunde har skader, de skal hjælpes med – psykiske skader, der giver fysiske udslag. Hun præsenterede og overlod talerstolen til en barn, Helene, der åbent fortalte sin rystende historie om mobning i en grad, så man skulle tro, det var umuligt, at det havde fundet sted i DK! Heldigvis havde Helene også fået hjælp på et julemærkehjem (efter lang ventetid), ikke bare én gang, men flere gange, idet opholdet blev afbrudt af livstruende stress-anfald og indlægelser. Nu har Helene det godt, fortalte hun selv, og hun havde valgt at stå frem med sin historie for at hjælpe andre,

Helene fik dagens største og mest langvarige klapsalver for sin tapre og rystende beretning, der rørte alle!

Det nye julemærke er heldigvis også  i år dejligt “julet” og stemningsfuldt, så man må håbe, at mange køber det – enten som papirmærker, klistermærker i mange størrelser, som pin til at sætte på tøjet, eller som E-julemærke.

Efter receptionen gik Rita og jeg en tur ned ad Strøget (som altså ikke er som “i gamle dage!”, og jeg fik købt flere store poser the hos Perchs Thehandel, som jeg normalt køber hos over nettet. Men det er en særlig oplevelse at komme ind i den hyggelige gamle butik, hvor der bliver sagt “De” til kunden og theen bliver vejet op i poser.

Mine ben har det ikke godt med længere spadsereture ad flere omgange, så efter at have mødtes med yngstesønnen på tilbagevejen og sagt farvel til Rita, der drog hjem til Fyn igen, kørte sønnen og jeg til Brøndby og hentede Victor i børnehaven. Han blev SÅ glad for ar blive hentet af Farmor!

Det er rigtig hyggeligt at være sammen et par dage uden særlige planer, sønnen lavede elg-kötbullar med kartoffelmos og lingon-syltetøj til aftensmad og bagte store sprøde rundstykker til morgenmad!

Og i dag har vi shoppet rundt i Rødovrecenteret uden særligt mål.

Da vi mødtes i går, snakkede vi om, at det var en helt særlig bog-dag, hvor en læge ventet bog udkom! Det var bare ikke den samme bog, vi snakkede om! Sønnen mente Sarah Blædels nye bog – og jeg tænkte på bogen om kronprinsen, som jeg gerne ville læse.

Da vi i dag var i en boghandel i Rødovrecenteret og købte hver sin bog, fortalte vi den søde ekspedient om den misforståelse – hun var ved at dø af grin!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *